WAT BETEKENT KOESKAS?

Koeskas: Gronings voor ‘ratjetoe’ of ‘mengelmoes’ als het gaat over eten. En bij Jolanda Mein en Vincent Rengers gaat het natuurlijk over eten. Over eten, gastvrijheid en de regio. Op dinsdag 30 november 2021 openden zij om 11.30 uur de deur van Eetwinkel Koeskas aan de Oosterstraat in hartje Groningen.

De namen Vincent en Jolanda zijn niet onbekend in de stad. Samen stonden ze veertien jaar aan het roer van Eetcafé Roezemoes aan het Zuiderdiep. In 2018 echter, werd het tijd voor een nieuwe richting en werd Roezemoes verkocht. Maar wat er in zit krijg je er moeilijk uit, en sommige mensen zijn nu eenmaal geboren voor het ondernemerschap. En zo hebben ze zich beide vol overgave gestort op Eetwinkel Koeskas.

En ook al is ‘koeskas’ de voorloper van ‘poespas’, het is een zaak zonder gedoe. Je ziet wat je krijgt en je krijgt wat je ziet. Een warme, gezellige sfeer die wars is van hippe trends maar wel midden in deze tijd staat en vertrouwd aanvoelt op het moment dat je de drempel over stapt. Waar je via de open trap naar de bovenverdieping kan en het prachtige Groningse straatbeeld van de Oosterstraat van boven aanschouwt. Verkoop gebeurt vanachter de counter, in de vitrines liggen de lekkernijen en je kan zelf bepalen wat en hoeveel jij wil hebben.

Koeskas heeft belegde broodjes en zelf samen te stellen maaltijden – warm en koud, allerhande koffies en in het seizoen softijs. Alles is to-go, maar kan ook in de zaak zelf gegeten worden. 

BEKIJK HIER ONS MENU

BROODJES

MAALTIJDEN

SALADES

SOEPEN

OPENINGSTIJDEN

GEOPEND
DINSDAG T/M ZATERDAG
VAN 11.30 – 19.30 UUR
Zondag en maandag gesloten